2011-04-10 12:50:07• hírek • Póti Orsolya

Lírai koncert

Különleges koncertnek adott otthont szombat este a Szatmárnémeti Északi Színház: a közönség a P.U.L.B együttes Kovács András Ferenc megzenésíttet verseiből összeállított lírai koncertjének lehetett fül- és szemtanúja.

- A Próba után Lacikánál borozunk, röviden P.U.L.B. Együttes első lírai koncertjének célja: egy körút, tudatos önkívületi állapotunk paradoxonában is túlmutató útja mindannyiunknak. Átköltés, megzenésítés, játék és babrálás - mind belefér abba az egy-másfél órás műsorba, amelyet a kortárs irodalomért, az ismerő és nem ismerő, fogyasztó avagy kevésbé fogyasztó ifjú generációért bemutatni szándékozunk. Ott lapul ebben az útban kisebbségi létünk, feleszmélésünk, nekirugaszkodásunk, lázadó és belenyugvó énünk, megannyi identitásunk, sikerünk és kudarcunk - vallja műsoráról az együttes.

Egykor egy háromfős csapat (Márton Lóránt, Nagy Csongor és Fazakas Ernő) lelkesen próbálta éjszakákon át Kovács András Ferenc megzenésített verseit, közben szerte Erdélyben hódított a Jack Cole.

A régi trió egyik tagja Márton Lóránt tíz év után saját zenekarral keltette életre a zenét, a verseket, az együttes pedig - Márton Lóránt (ének, gitár), Tinca Teddy (gitár), Tóth László (basszusgitár), Éltes Áron (fúvós hangszerek, ének), Csurulya Árpád (dobok) - dzsessz, rock, blues hangzással adja át a friss versfűzért, egy teljesen új hangszerelésben tár a közönség elé néhányat a régi dalokból is, amire remekül lehetett nosztalgiázni.

Az utolsó dalnál Nagy Csongor színművész is csatlakozott az együtteshez, ugyanis valamikor ő is tagja, elindítója volt ennek a mesének.

 










 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: